Projektas „DALYVAUK, LAIMĖK, KELIAUK!“

Gabių vaikų ugdymo programos projektas DALYVAUK, LAIMĖK, KELIAUK!
2008 m. Švietimo centras įgyvendina Gabių vaikų ugdymo programos projektą „DALYVAUK, LAIMĖK, KELIAUK!“
Olimpiados ir konkursai yra puiki priemonė skatinti gabiausius mokinius giliau pasidomėti akademiniais dalykais, ugdyti gebėjimą savarankiškai praplėsti pamokų metu įgytas žinias. Deja, pastaraisiais metais pastebime, kad mokinių, dalyvaujančių olimpiadose ir konkursuose, mažėja. Egzistuoja mokinių, olimpiadų ir konkursų nugalėtojų bei juos parengusių mokytojų paskatinimo problema. Iš savivaldybės biudžeto olimpiadoms organizuoti skirtų lėšų užtenka tik kanceliarinėms prekėms ir mokinių išsiuntimui į apskrities bei respublikinius etapus. Todėl, siekdami paskatinti mokinius, dalyvavusius olimpiadose ir konkursuose bei aktyviau dalyvauti kitais metais, surengsime ekskursiją mokiniams olimpiadų ir konkursų rajoninio, apskrities ir respublikinio olimpiadų turo nugalėtojams.
Įgyvendindami projektą, birželio 19 d. organizavome mokinių – olimpiadų ir konkursų rajoninių etapų nugalėtojų išvyką į Pasvalį ir Biržus.
Apžiūrėjome Pasvalio miestelio įdomiausias vietas: Smegduobių parką, Žaliąjį šaltinį, Girnų muziejų, krašto muziejaus ekspoziciją, dalyvavome pamokoje-ekskursijoje „Slaptoji lietuviška mokykla“. Pakeliui į Biržus sustojome prie didžiausios Lietuvoje karstinės įgriuvos-„Karvės olos“. Biržų pilyje susipažinome su Biržų krašto istorija, gėrėjomės ežero vaizdais, žingsniuodami 525 m. ilgio pėsčiųjų tiltu.