Aptartas pasiruošimas bendram Lietuvos – Lenkijos projektui

Rugsėjo 15 – 21 dienomis Prienų švietimo centras kartu su Lenkijos Karolewo gimnazija ir Wilkowo mokykla įgyvendins projektą „Mokinių savivalda: demokratija ar žaidimas?“. Birželio 20 d. į išankstinį parengiamąjį vizitą buvo atvykę abiejų Lenkijos mokyklų atstovai. Prienuose jie susitiko su projekto koordinatoriais ir vadovais, aptarė projekto veiklos programą ir darbo metodus.
Projektą finansuoja Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų fondas. Pagrindinis projekto tikslas – stiprinti Prienų rajono ir Lenkijos Ketrzyn valsčiaus mokinių savivaldos organizacijas, sudaryti sąlygas pasidalinti patirtimi ir idėjomis mokinių savivaldos srityje, įgyvendinant demokratinį mokyklos valdymą. Projekto įgyvendinimo metu bus ne tik išsiaiškinta apie mokinių savivaldų veiklą Lietuvoje ir Lenkijoje, bet ir vyks įvairios veiklos, padėsiančios projekto dalyviams susipažinti tarpusavyje, atskleisti kultūrinius panašumus ir skirtumus, skirtingą mokinių patirtį savivaldos organizacijų veikloje, dalintis šia patirtimi, analizuoti ją, mokytis vieniems iš kitų patirties ir daryti išvadas. Atvykę į Prienus dalyviai ruošis pagrindinei veiklai – mokinių savivaldų konferencijai, o laisvalaikiu bendraus, drauge lankys įvairius kultūros objektus, dalyvaus vakaronėse ir kt. Prieš susitikimą projekto dalyviai turės paruošti namų darbus – atlikti tyrimą: savivaldos situacijos analizę savo mokyklose ir paruošti pranešimus konferencijai.
Projekte dalyvaus 15–17 metų mokiniai, aktyviai dalyvaujantys savo mokyklų mokinių savivaldos organizacijų veikloje: 10 Prienų rajono mokinių klubo narių ir 10 Lenkijos Karolewo ir Wilkowo gimnazijų mokinių.
Kontaktai su Lenkijos partneriais buvo užmegzti per Prienų rajono savivaldybę, kuri nuo 2009 m. bendradarbiauja su Ketrzyno valsčiumi.
Vietinis partneris yra Skriaudžių pagrindinė mokykla. Šioje mokykloje bus organizuota dalis projekto veiklų, vienas iš jaunimo lyderių projekte bus šios mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, mokyklos mokinių tarybos koordinatorė Virginija Naudžiūtė.

Parašė Vaida Lėckienė, 2013-07-02